Tuoteuutisia

 

Komponentit Valaistus Mittalaitteet Ergonomia ja valvomot ESD - Staattisen sähkön hallinta Elektroniikkatuotannon laitteet ja materiaalit Puhdastilat ja materiaalit 19" räkit, laitekaapit ja kotelot Merkintälaitteet Esitteet ja luettelot Uudet julkaisut

Megger julkaisi uuden, neljännen sukupolven kuormitustesterin akustojen kapasiteetin mittauksiin. Mittalaite jatkaa tunnetun TORKEL™-nimen perinnettä, ja tuo mittauksiin lukuisia helpotuksia mm. sisäänrakennetun tietokoneen avulla.

Jo 80-luvun alussa Megger toi markkinoille ensimmäisen reguloidun kuormitustesterin, jonka virta pysyi tasaisena jännitteen muutoksista huolimatta, ja aloitti samalla uuden aikakauden akustojen kapasiteettimittauksissa maailmanlaajuisesti.

Uusimmalla TORKEL™-kuormitustesterillä suoritetaan kapasiteettimittauksen ohella myös kennojännitteiden mittaukset, joka  helpottaa kokonaiskuvan saamista akuston kunnosta ja paljastaa heikot yksilöt muiden joukosta. Täysin uudistetun dynaamisen säädön avulla virran asettelusta on tullut entistäkin tarkempaa.
   
Varavoima-akkuja käytetään esimerkiksi sähkö- ja muuntoasemilla sekä teollisuudessa, mutta myös monilla muillakin kriittisillä alueilla, joita ei voida jättää pelkästään yleisen sähkönsyötön varaan.

TORKEL™ 900 -sarjaa käytetään kuormitustesteihin/purkaustestiin, joka on ainoa tapa määrittää akkujärjestelmien todellinen kapasiteetti ja kunto. Testit voidaan suorittaa joko vakiovirta-, vakioteho- tai vakiovastuksella, mutta kuormitusprofiilin voi myös määritellä etukäteen. Yhdessä kennojännitemittauksen kanssa (BVM-modulit kytketty suoraan TORKEL™ 900:een), voi suorittaa täydellisen akuston kunnon mittauksen.

Mittalaitteeseen sisäänrakennetuilla hälytys- ja pysäytysrajoilla mittaukset sujuvat vaivattomasti: intensiivistä seurantaa ei enää tarvita ja mittalaite pysäyttää kuormituksen halutun raja-arvon saavutettuaan. Näin ollen ei ole vaaraa akuston syväpurkauksesta.

Mittalaitteen suuresta kosketusnäytöstä on helppo seurata mittauksen etenemistä  reaaliajassa ja valita näytölle halutut suureet. Suoritetut mittaukset voidaan jättää mittalaitteen muistiin tai siirtää ne usb-muistitikulle tietokoneeseen siirtoa varten.

Mittaus onnistuu myös irrottamatta akustoa laitteistosta jota se syöttää. DC-virtapihdin avulla TORKEL™ mittaa kokonaisvirtaa pitäen sen - mittaustavasta riippuen - vakiona. Lisäksi laitteen suuri purkukapasiteetti antaa mahdollisuuden lyhentää testiaikaa, joka voi tapahtua jopa 220 A:lla. Suuremman purkausvirran mahdollistavat TXL-lisäkuormitusyksiköt, joita voidaan lisätä tarvittava määrä halutun virran aikaansaamiseksi.

Kysy lisää akustomittauksista: Jarno Turtiainen, puh. (019) 87 111.

Tuotteet

Perel Oy maksutavat