Tuoteuutisia

 

Komponentit Valaistus Mittalaitteet Ergonomia ja valvomot ESD - Staattisen sähkön hallinta Elektroniikkatuotannon laitteet ja materiaalit Puhdastilat ja materiaalit 19" räkit, laitekaapit ja kotelot Merkintälaitteet Esitteet ja luettelot Uudet julkaisut

Megger Overhead line testing -laitekokonaisuutta voidaan hyödyntää sekä ilmalinjojen että kaapelien mittauksiin.

TDR-mittausta käytetään yleisesti maakaapelivikojen esipaikannusmetodiikkana, mutta lisäksi myös kaapelin määrittelyyn. Miksi emme hyödyntäisi tätä luotettavaa metodia myös ilmalinjoissa vianhakuun ja ennakoivaan kunnonvalvontaan?

Matalajännitteiseen pulssiin perustuva TDR-mittaus paljastaa ilmalinjassa/kaapelissa tapahtuvat impedanssimuutokset tehokkaasti. Ilmalinjoissa, joissa linjan pituus on sama kuin maastossa, voidaan TDR-tutkausta käyttää tarkan vianpaikannuksen metodina. Lisäksi TRD-tutkalla voidaan suorittaa ”sormenjälkimittauksia”. Sormenjälkimittauksilla tarkoitetaan ehjän siirtolinjan TDR-käyrän tallentamista. Tätä ehjän siirtolinjan TDR-käyrää voidaan hyödyntää tulevaisuudessa referenssinä. Mikäli TDR-käyrä muuttuu, indikoi se impedanssimuutoksesta ja sitä kautta mahdollisesti tulevasta viasta. Kun etenemiskerroin tai linjan pituus tunnetaan, voidaan impedanssimuutokset paikantaa metrimääräisesti ja täten lyhentää vikapaikan etsintään kuluvaa aikaa.

Megger Overhead line testing -sarjassa on neljä mallia. Yksi- ja kolmivaiheversiot sekä yksi- ja kolmivaiheversiot pulssigeneraattorilla. Perusversiossa pulssin amplitudi on 30…160 V ja pulssin leveys 20 ns … 10 µs. Tällä kokonaisuudella maksimimittausetäisyys on 300 km. Pulssigeneraattoriversioissa testipulssi on 1500 V ja pulssinleveys 20 µs asti. Pulssigeneraattoriversiolla voidaan mitata jopa yli 2 000 km pitkiä ilmalinjoja. Laitetta voidaan käyttää passiivitilassa myös transienttitallentimena. Mikä parasta, paketin sisältävä TDR-tutka, Teleflex, on sama tutka, jota käytetään myös pitkien maa-/merikaapeleiden testaamiseen. Laitekokonaisuutta voidaan siis hyödyntää molempiin, sekä ilmalinjojen että kaapelien mittauksiin!

Kysy lisätietoa tai tarjousta: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. 019 8711 424.

Tuotteet

Perel Oy maksutavat