Kaapelin testaus ja diagnosointi

Laitteet kaapelin eheyden ja kunnon varmistamiseen

Kaapeleiden hyvä hoito ja elinkaaren hallinta voivat merkittävästi parantaa sähköverkon luotettavuutta. Kaapelitestaus on tärkeä osa tätä prosessia ja voidaan jakaa seuraaviin luokkiin:

- Kaapelitestaus kaapelin käyttökelpoisuuden varmistamiseksi
- Kaapelin diagnostiikka arvioimaan kaapelin eheyttä/kuntoa ja ennustamaan sen pitkän aikavälin elinkelpoisuutta
- Vianpaikannus kaapelin vianmääritykseen tehokkaasti ja nopeasti

Kaapelitestaus ja diagnostiikka

Kaapelitestaus ja diagnostiikka antaa tietoa kaapelin yleisestä tilasta (esimerkiksi kaapelin yleinen eristys) ja paljastaa paikallisia ongelmia, kuten huonot liitokset ja päätteet, ja paljastaa paikalliset heikot kohdat eristyksessä. Erilaisia kaapelitestejä suoritetaan tunnistamaan mahdolliset viat, ennen kuin ne aiheuttavat vakavia sähkökatkoja. Meggerin kaapelitestilaitteet tarjoavat kaikki tarvittavat teknologiat tietoon perustuvien kaapelin hallintapäätösten tekemiseen kaapelin elinkaaren eri vaiheissa.

Vasta asennetut kaapelit voidaan testata, jotta mahdolliset kuljetuksen tai asennuksen aiheuttamat viat voidaan paljastaa.

Sähkökaapeleiden elinkaaren aikana vanhat PE/XLPE-eristeiset kaapelit voivat vaatia testausta ikääntymisen arvioimiseksi, erityisesti vesipuun kasvun havaitsemiseksi, joka heikentää kaapelin osia.

Kysy lisää: Aleksi Haverila, puh. 019 8711 424, aleksi.haverila (at) perel.fi

Tuotteet

Perel Oy maksutavat