J5L-Production Oy on kotimainen Pohjois-Savossa, Lapinlahden Alapitkällä toimiva 
erikoisajoneuvoja valmistava yritys, jolle Perel toimittaa sisävalaistuskomponentteja.

Kuuden miehen perustama pohjoissavolainen yritys J5L perustettiin vuonna 2008. Tänä päivänä henkilöstön määrä on kasvanut kolmeenkymmeneen ja J5L on Suomen toiseksi suurin erikoisajoneuvovalmistaja.

J5L:n tuotanto on kokonaisuudessaan kotimaista. Myös kaikki alihankinta tapahtuu mahdollisimman lähellä tuotantoa. Tuotteiden suunnittelu ja tuotekehitys tapahtuu kokonaan omassa yrityksessä.

Yrityksen tuotteet, ”laatu edellä” valmistettavat, alansa huippua edustavat erikoisajoneuvot, valmistetaan 3000 m2 tuotantotiloissa ja niitä valmistuu n. 150 vuodessa. Tärkeimmät alustavalmistajat ovat Mercedes Benz ja Ford, kummankin kanssa J5L:llä on kumppanuusohjelma. Erikoisajoneuvoihin kuuluvat esim. kenttäjohtoautot, ambulanssit, lääkäriyksiköt sekä runsas valikoima poliisin ja sotapoliisin erikoisajoneuvoja. Erikoisajoneuvot räätälöidään aina asiakaskohtaisesti.

Asiaa tuntemattomalle on yllätys, miten paljon tekniikkaa nykyaikainen ambulanssi sisältää. Useamman tietokoneen valvomana seurataan tärkeimmän, eli potilaan voinnin lisäksi esimerkiksi sisävalaistusta, ilmastointia ja ilmanlaatua. Kamerat seuraavat myös ambulanssin ulkopuolisia tapahtumia esimerkiksi onnettomuuspaikalle saavuttaessa. Lisäksi ambulansseihin kuuluu hyvin monipuolisia lääkintäteknisiä laitteita.

Vaatimukset toimintavarmuuden suhteen ovat erittäin korkeat ambulansseille. Valta-osa rakennetaan Mercedes-Benz Sprinter -alustalle, varsin mittavin muutoksin. Kaikki erikoisajoneuvoihin asennettavat kalusteet ja varustukset tulee olla alan standardien mukaan hyväksyttyjä - katsastuksen lisäksi ne käyvät läpi yksittäishyväksynnän.

 

J5L ambulanssi Perel on toimittanut J5L:n erikoisajoneuvoihin jo useamman vuoden ajan sisävalaistuskomponentteja, kattorakenteisiin asennettavia led-nauhoja. Esimerkiksi ambulanssissa valon paras mahdollinen laatu on erittäin merkittävässä osassa, kun esim. potilaan kasvojen väriä tarkkaillaan ja potilaan vointia seurataan.

Kaikki valot ovat erikoisajoneuvoissa led-valoja ja niitä ohjataan auton oman, kotimaisen järjestelmän avulla monipuolisesti.

 

Kiinnostuitko? Kun tarvitaan erikoisajoneuvon valmistajaa, oikea osoite on www.j5l.fi
Ota yhteyttä!

J5L-Production Oy
Puusepänkuja 1 
71910 Alapitkä
www.j5l.fi

 

Me Perelissä autamme valaistuksen suunnittelussa erikoisiinkin olosuhteisiin tai tuotteisiin!

Kysy lisää valaistustuotteista:

Jari Korhonen 72

Jari Korhonen
osastopäällikkö, lamput ja led-valaistus
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
puhelin 019 8711 523

Tuotteet

Perel Oy maksutavat