Onko sinulle tullut vastaan projektia, joka on pysähtynyt yksittäisen yksityiskohdan, kuten oikeanlaisen valaisimen etsimisen vuoksi? Tällaisia tilanteita tapahtuu yllättävän usein ja ”vaikeat” tapaukset ovat meille arkipäivää. Kannattaa siis jatkaa lukemista, jos haluat projektiisi apua tai vinkkejä.

valkoinen sininen punainen led kaapeli

 

Tuotekehitys jumissa

Monesti tapaan asiakkaita, joiden tuotteiston kehitys on jäänyt jumiin tilanteeseen, jossa vaatimukset tuotteen osalta tuntuvat välillä jopa ylitsepääsemättömiltä. Tällaisia tilanteita on usein myös valaistukseen liittyen.

problem solution

Esimerkkeinä haastavista tapauksista ovat mm. sähkökaapit ja sähkökeskukset, työkoneen ohjaamot, moottoritilan valaistukset tai veneet, joihin halutaan saada valaistus, mutta valmista ja sopivan kokoista tai muilta ominaisuuksiltaan sopivaa valaisinta ei tunnu löytyvän mistään. Tämäkin ongelma on selätettävissä kustannustehokkaasti kustomoiduilla valaisimilla ja ratkaisuilla.

punainen taipuisa led 500px

 

Vaatimusten ja tarpeiden kartoitus

Kun asiakas on havainnut ongelman esimerkiksi valaistukseen liittyen, on paras alkaa kartoittaa vaatimuksia. Vaatimukset saattavat aluksi olla: ”123 cm pitkä valaisin sähkökaappiin”, mutta kun asiaa aletaan yhdessä selvittää tarkemmin, tiiviin yhteistyön tuloksena voi tulla esiin lisää vaatimuksia, esimerkiksi: 12 VDC, 123 lm, 6000 K, 123 cm pituinen valaisin, paloluokiteltu, 234 cm johdoilla (päät holkitettu). Kun kaikki todelliset vaatimukset on tarkkaan yhdessä selvitetty, päästään jatkamaan projektin jalostusta.

led nauha paivanvalo lammin kylma valkoinen 500px

 

Räätälöidyt ratkaisut vähentävät työtä

Kun projektin todelliset tarpeet ja vaatimukset on saatu selville, voidaan yleensä todeta: ”Selvä homma, tilataan malleja protoilua varten”. Ongelmat saattavat ratketa hyvin pienillä muutoksilla ja tällöin voidaan käyttää materiaalitoimittajien tehtaiden kustomointia. Haastavammat projektit tehdään paikallisten yhteistyökumppanien kanssa yhteistyössä.

Monesti räätälöidyt valaistusratkaisut ovat alusta alkaen suunniteltu niin, että asiakkaamme oma työ vähenee ja helpottuu, samalla saadaan myös kustannustehokkuutta lisättyä. Olemme törmänneet useisiin tapauksiin, joissa räätälöity ratkaisu on jopa edullisempi vaihtoehto verrattuna valmiiseen standardituotteeseen. 

 

Ota yhteyttä asiantuntijaamme!

Jos huomaat painivasi vastaavien ongelmien kanssa tai kaipaat yleisesti uusia näkökulmia suunnitteluun ja valaistukseen, kannattaa rohkeasti ottaa yhteyttä valaistuksen asiantuntijaamme:

 

Jari Korhonen 72

Jari Korhonen
osastopäällikkö, lamput ja led-valaistus
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
puhelin 019 8711 523

 

 

Niko Karttunen

- Niko Karttunen
Kirjoittaja työskentelee Perel Oy:ssä teholähteiden, kaapeleiden ja liittimien tuotepäällikkönä.
Kysy lisää: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puhelin 019 8711 517.

Tuotteet

Perel Oy maksutavat