Kuinka voisimme sijoittaa tulevaisuuteen ja varmistua siitä, että meillä on jatkossakin riittävästi raudanlujia ammattilaisia? Yksi loistava vaihtoehto on auttaa oppilaitoksia, jotka kouluttavat näitä tulevia ammattilaisia. Perel lähti mukaan tukemaan automaatioalan opiskelijoita ja lahjoitti merkittävän määrän teholähteitä Hämeenkyröön, Ammatti-instituutti Iisakille.

SASKY sahkoautomaatio

Ammatti-instituutti Iisakki

Saskyn Ammatti-instituutti Iisakissa voi hankkia koulutuksen useille eri aloille, aina kokista sähköasentajaan. Koulussa on noin 300 opiskelijaa ja se sijaitsee Hämeenkyrön keskustassa palvelujen tuntumassa, jossa sillä on myös oma asuntola. Iisakissa on osaava henkilökunta ja pian myös vastaremontoidut ja ajanmukaistetut oppimisympäristöt.

Asennustesteri Perelistä

Alkuvuodesta 2021 Iisakin opettaja Teppo Rajamäki etsi koululle asennustesteriä ja pyysi tarjouksen Perelistä. Oppilaitoksen tarpeisiin sopiva asennustesteri löytyi mittalaiteosastoltamme nopeasti ja tästä alkoikin mielenkiintoinen yhteistyö Perelin ja Iisakin välillä.

Miten voisimme tukea tulevia ammattilaisia?

Meille selvisi pian asennustesteriprojektin jälkeen oppilaitoksen kiinnostus myös muita tuotteitamme kohtaan. Perelistä löytyy valikoimaa laidasta laitaan ja Saskyssa tarvitaan opetustyössä monenmoista teknistä vempainta. Saskyn tarpeita kuunneltuamme ja asiaa pohdittuamme, meiltä sattui löytymään juuri heille harjoitustöihin sopiva teholähde-erä. Muutaman puhelun jälkeen päädyimme laittamaan hyvän kiertämään ja lahjoitimme kyseiset teholähteet Saskyn automaatioalan oppilaiden harjoitustöitä varten.

Kun sopivat teholähteet oli kerätty ja pakattu, ryhdyimme sovittelemaan aikatauluja, jotta pääsisin tutustumaan koulun henkilökuntaan, oppilaisiin ja tiloihin tarkemmin. Aikataulut saatiin soviteltua sulavasti ja lähdin tutustumaan kouluun, teholähteet jo kyydissäni.

Kierroksella Iisakissa

Ensimmäisenä saavuttuani koulun pihalle minulle selvisi, että ilman apua en löytäisi edes oikeaa ovea, vaan olisin pian eksyksissä useista rakennuksista koostuvassa laajassa oppilaitoksessa.

sasky uusi tila

sasky sahkokaappi

Oppaani kuitenkin pelastivat minut ja lähtivät esittelemään vielä osittain remontin keskellä olevaa oppilaitosta. Kierroksen aikana pääsin kurkistamaan oppilaiden työtiloihin ja näkemään myös oppilaita! Päällimmäisenä mieleeni jäi hyvä ja positiivinen tunnelma niin henkilökunnan kuin oppilaidenkin kesken.

Erityiskiitokset Teppo Rajamäelle sekä Tarja Perolaiselle, jotka saivat minut tuntemaan itseni erittäin tervetulleeksi ja esittelivät innokkaina ja ylpeinä oppilaitostaan. Ilokseni pääsin myös tutustumaan Iisakin omaan ravintolaan, jossa tulevat kokit olivat valmistaneet maistuvan ja ammattitaidolla - pöytiin asti - tarjoillun lounaan.

eta teholahde ja laatikot

Teholähteet toiminnassa

Odotan jo innolla pääseväni syksyllä näkemään lahjoittamamme teholähteet oppilaiden käytössä ja tutustumaan vastaremontoituihin uusiin tiloihin.

Tarvitsetko sinä tai yrityksesi/oppilaitoksesi apua tuotteiden valinnassa? Ota rohkeasti yhteyttä Perelin asiantuntijoihin: puhelin 019 87 111 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

 

Niko Karttunen

- Niko Karttunen
Kirjoittaja työskentelee Perel Oy:ssä teholähteiden, kaapeleiden ja liittimien tuotepäällikkönä.
Kysy lisää: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puhelin 019 8711 517.

 

Tuotteet

 Perel Oy maksutavat