Kuinka voisimme sijoittaa tulevaisuuteen ja varmistua siitä, että meillä riittää jatkossakin raudanlujia ammattilaisia? Yksi loistava vaihtoehto on auttaa oppilaitoksia, jotka kouluttavat näitä tulevia ammattilaisia. Perel päätti lähteä mukaan tukemaan automaatioalan opiskelijoita ja lahjoitti merkittävän määrän teholähteitä Hämeenkyröön, Ammatti-instituutti Iisakille.

SASKY sahkoautomaatio

Ammatti-instituutti Iisakki

Saskyn Ammatti-instituutti Iisakissa voi hankkia koulutuksen useille eri aloille, aina kokista sähköasentajaan. Koulussa on noin 300 opiskelijaa ja se sijaitsee Hämeenkyrön keskustassa palvelujen tuntumassa, jossa sillä on myös oma asuntola. Iisakissa on osaava henkilökunta ja pian myös vastaremontoidut ja ajanmukaistetut oppimisympäristöt.

Asennustesteri Perelistä

Alkuvuodesta 2021 Iisakin opettaja Teppo Rajamäki etsi koululle asennustesteriä ja pyysi tarjouksen Perelistä. Oppilaitoksen tarpeisiin sopiva asennustesteri löytyikin heti  mittalaiteosastoltamme ja siitä alkoi mielenkiintoinen yhteistyö Perelin ja Iisakin välillä.

Miten voisimme tukea tulevia ammattilaisia?

Pian asennustesteriprojektin jälkeen kuulimme, että oppilaitoksella oltiin kiinnostuneita myös muista tuotteistamme. Meiltä Perelistä löytyy valikoimaa laidasta laitaan ja Saskyssa tarvitaan opetustyössä monenmoista teknistä vempainta. Saskyn tarpeita kuunneltuamme ja asiaa pohdittuamme, meiltä sattui löytymään hyllystä juuri heille harjoitustöihin sopiva teholähde-erä. Muutaman puhelun jälkeen päätimme laittaa hyvän kiertämään ja lahjoitimme kyseiset teholähteet Saskyn automaatioalan oppilaiden harjoitustöitä varten.

Kun sopivat teholähteet oli kerätty ja pakattu, ryhdyimme sovittelemaan aikatauluja, jotta pääsisin tutustumaan koulun henkilökuntaan, oppilaisiin ja tiloihin tarkemmin. Aikataulut saatiin soviteltua ja lähdin tutustumaan kouluun, teholähteet jo kyydissäni.

Kierroksella Iisakissa

Minut vietiin tutustumaan vielä osittain remontin keskellä olleeseen oppilaitokseen ja kurkistamaan oppilaiden työtiloihin - ja mikä hauskinta, pääsin tapaamaan myös oppilaita.

sasky uusi tila

sasky sahkokaappi

Päällimmäisenä mieleeni jäi hyvä ja positiivinen yhteishenki, joka vallitsi niin henkilökunnan kuin oppilaidenkin kesken.

Erityiskiitokset Teppo Rajamäelle sekä Tarja Perolaiselle, jotka saivat minut tuntemaan itseni erittäin tervetulleeksi ja esittelivät innokkaina ja ylpeinä oppilaitostaan. Ilokseni pääsin myös tutustumaan Iisakin omaan ravintolaan, jossa tulevat kokit olivat valmistaneet maistuvan ja ammattitaidolla - pöytiin asti - tarjoillun lounaan.

eta teholahde ja laatikot

Teholähteet toiminnassa

Odotan jo innolla pääseväni syksyllä näkemään lahjoittamamme teholähteet oppilaiden käytössä ja tutustumaan vastaremontoituihin uusiin tiloihin.

Tarvitsetko sinä tai yrityksesi/oppilaitoksesi apua tuotteiden valinnassa? Ota rohkeasti yhteyttä Perelin asiantuntijoihin: puhelin 019 87 111 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

 

Niko Karttunen

- Niko Karttunen
Kirjoittaja työskentelee Perel Oy:ssä teholähteiden, kaapeleiden ja liittimien tuotepäällikkönä.
Kysy lisää: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puhelin 019 8711 517.

 

Tuotteet

Perel Oy maksutavat